Helgen för hästarna

Jag har inte riktigt haft tid att uppdatera er med än det jag gjort från telefonen under helgen. Fredrik har ju varit hos mig och eftersom vi inte träffas så ofta så vill jag passa på att vara med honom så mycket som möjligt! Det tror jag ni förstår. :) 
 
Hur som helst så vilade ju Frolle i fredags eftersom jag stannade kvar i Gävle efter skolan. Jag åt middag och tittade på Fifty shades of Grey tillsammans med min klass och därefter plockade jag upp Fredrik som kom med tåget och åkte hem. Vi kom hem strax efter 10 så jag hann verkligen inte med att rida. 
 
I lördags red jag och Frolle programträning igen för Lena. Vi red LA:P1. Det var väldigt skönt att jag och Frolle startade näst först för då kunde jag utnyttja hela ridbanan när jag red fram, annars hade jag bara kunnat rida i collectingring. Han kändes väldigt mjuk och fokuserad, men inte särskilt framme. Efter en stund tog jag ett spö och red massor av ökad galopp på långsidorna för att få igång honom och svara för skänkeln. Om han inte svarade petade jag direkt med spöet. Det kom han igång bra av och jag kunde behålla mycket av den energin genom programmet sedan också! Som ni vet har jag slutat använda spö just för att han ska vara svara bättre framåt för skänkeln, men just då behövde jag lite extra hjälp. Programmet kändes faktiskt bra! Det var bara små detaljer som drog ner på poängen. Vi fick många 8:or och 7,5:or så jag är jättenöjd! 
 
Leon har promenerats både lördag och söndag och igår fick han dessutom sällskap av Frolle! Han promenerades bara igår för att Eva skulle komma och lasernehandla honom på kvällen. Det gick bra, han var lite irriterad i hela kroppen och jag fick hålla hårt i honom för att han inte skulle bita Eva, haha. Frolle är ju inte så värst trevlig när man borstar honom osv. heller men just nu är han extrem så jag har vetat att han haft lite spänningar. Samtidigt tyckte Eva att han kändes väldigt fräsch. Dock var det lite skumt då han ömmade på hela vänstersidan och han brukar annars ömma på höger sida! Men det tror vi beror på att jag rider honom bättre nu och att han helt enkelt har jobbat mer med den vänstra sidan som också är hans svaga och på så sätt börjar bli mer liksidig. 
 
Nu väntar en lite lugnare vecka för Frolle och planeringen kommer ni kunna se här lite senare idag! Håll utkik. :)
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|