Igångsättning

Åå vad roligt det är att rida Leon igen! Det verkar som att han håller med för igår när jag satte på honom skydden och sadeln såg han såååå glad ut. Spetsade öron och var hela tiden uppmärksam på vad jag gjorde.
 
Igår skrittade vi bara. Mest på lång tygel men också en stund när han fick jobba lite. Vi gjorde några framdelsvändningar som han var så duktig på! Dock har han lite svårare för vänster skänkel men det kommer nog med tiden. Han är naturligt kortare i sin vänstra sida och jag jobbar hela tiden med att försöka stretcha ut den.
 
Idag skrittade vi också mest men travade även lite. Han har tappat vänster framsko och har blivit lite ömfotad så jag är lite försiktig tills Peter har spikat på den igen, vilket han förhoppningsvis ska göra imorgon! I så fall ska vi rida ut i skogen imorgon. Dom här två dagarna har vi ridit på ridbanan som är bar nu efter det varma vädret. 
 
Det är så himla svårt att successivt trappa upp ridningen på Leon tycker jag, eftersom han inte rids särskilt långa och "krävande" pass. Självklart är hans pass krävande för honom eftersom han är så ung, men det är ju inte som ett av Frolles krävande pass där man jobbar med styrka och detaljer på ett annat sätt. Det är så mycket lättare att trappa upp och ned Frolles träning än Leons, och det är just för att hans träning är mer avancerad. Men samtidigt tror jag att det också gör att dom är olika känsliga för hur snabbt träningen trappas upp eftersom att dom är på helt olika utbildningsnivåer. Så jag hoppas och tror att Leons upptrappning blir bra! Vad tror ni? 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|