Fina hästar

Idag hade vi markarbetsdag i mitt stall kan man säga, haha. Både jag och Nicole hade planerat in arbete över bommar idag för våra hästar så vi fick snällt samsas på ridbanan. Bara bra träning tycker jag att rida flera samtidigt! Ibland kan jag tycka att flera skulle behöva öva på det... 
 
Hur som helst. Först ut var Leon. Jag hade placerat ut två cavalettis på en långsida med tre bommar i varje och på den andra långsidan hade jag lagt ut två galoppbommar med 17 meters mellanrum. Leon var lite av och på i början så jag fokuserade hela tiden på att ha honom framför skänkeln och lätt kontakt till stödet. Jag ville inte börja med bommarna förrän jag kände att han var framme och mjuk i munnen. Det blev mycket bättre efter att han galopperat en stund så då började jag rida över cavalettin. Han är verkligen fantastiskt duktig på att gå över travbommarna! Han kommer aldrig åt bommarna och vet precis var han ska sätta fötterna. Det märkte jag redan innan jag red in honom då vi jobbade med ledarskapsövningar - kolugn första gången han ens sett en bom och traskade fint över. Kul! Över galoppbommarna gick det också bra. Jag ville bara ha ett jämnt flyt och låta honom avgöra avstånden. Lite dålig koll måste jag säga att han hade, haha! Det blir nog bättre om han får öva lite mer. :) 
 
Frolle sedan och han tyckte det var väldigt roligt! Spetsade öron och energisk. Kul! Dock kändes han inte riktigt fokuserad på mig idag. Dessutom var det massor av vattenpölar på ridbanan och Frolle haaaatar vattenpölar, men jag vill ju såklart rida på hela banan och inte bara en tredjedel så det var nog mycket därför han kändes lite "borta" och stel. Idag var huvudsaken att han fick göra något annat och ha roligt, och det följde vi ganska bra! Han såg väldigt nöjd ut efteråt i alla fall. 
 
Igår var båda två också väldigt duktiga. Frolle gick lösgörande på ridbanan och kändes riktigt fin. Han var mjuk som smör i slutet! Leon reds ut och han var sååå duktig. Det blåste som bara den men han var ändå realtivt lugn. Som alltid när vi rider ut är han ju på tårna och "studsig" men han höll sig i skinnet. Vi mötte en bil och träffade på några rådjur - utan problem. Härligt! 
 
 


Kommentarer
Postat av: Julia Forsbacka

Kul att det gick så bra :)

Svar: Ja superkul!
Pernilla Hägglund

2015-03-08 @ 18:50:53
URL: http://forcebacka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|