Lång dag

Jag har precis duschat efter att ha kommit in från stallet. Jag har varit med hästarna sen kvart i åtta i morse! Det har varit en lång dag - men en sån i helt min smak. 
 
I morse fick hästarna komma ut lite tidigare än vanligt så jag kunde köra igång med stallsysslorna direkt. Skönt för dom med längre utetid! Efter att jag mockat och packat hö tog jag in Leon och gjorde i ordning honom. Idag stod det tömkörningspass på åkern på schemat. Jag måste bara säga att han är så himla go nu. Efter att jag varit sjuk och inte varit i stallet på ett par dagar var han sååå glad över att jag var tillbaka. Direkt när jag promenerade ner till hagen och han fick syn på mig började han genast traska mot mig och såg så glad ut! Sedan kunde jag inte gå därifrån för han ville inte släppa mig - bokstavligt talat. Han naffsade, kliade, puffade och gosade hur länge som helst - precis som om han saknat mig. Det har fortsatt i samma spår under de senaste dagarna när jag aktiverat honom. Han är så mamsig min Leon! Jag tror att han har funnit mig rejält nu faktiskt, och jag honom. Han vet att jag är hans och att han är min liksom. Världens bästa bebis ♥
 
Hur som helst.. Tömkörningspasset gick helt okej! Som alltid när vi håller till på åkern är han väldigt på hugget så fokus låg på att försöka få honom lugn och avslappnad, att vila på steget och komma ner lite i formen. Jag började i höger varv och han var lite springig. Efter några varv i galopp lugnade han sig lite och kom mer till ro. Han har blivit fantastiskt duktig att fatta höger galopp nu! För bara några veckor sedan fattade han vänster när jag bad om höger 98% av försöken, men nu är det klockrena på en gång. Vilket framsteg! 
 
När vi bytte varv var han väldigt fin i början. Lugnet var kvar men istället var han lite stummare och högre i formen här. När jag sedan gav honom galoppkommando snubblade han till ganska rejält vilket fick honom att tappa suget lite. Han blev tveksam och vågade inte alls ta för sig lika mycket mer så då fick jag byta fokus och istället försöka få honom att känna sig säker igen. Några varv i trav där jag bara öste beröm över honom och sedan några korta bitar i galopp. I slutet tog han för sig mer igen och då avslutade jag! Här fick jag verkligen se hur känslig han faktiskt är - ett misstag och hans självförtroende sjunker otroligt fort. Jag måste hela tiden vara där och fånga upp honom, visa att det är okej och försöka igen. Vi är ett team! 
 
När Leon var klar gjorde jag i ordning mig för tävlingen, kastade i mig lite lunch och sedan gjorde jag i ordning Frolle som gjorde en fantastiskt bra ritt idag. Men mer om tävlingen i morgon! Nu ska jag äta kvällsfika och gå och lägga mig. Godnatt! ♥
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|