Fredag

Godkväll! Jag och Fredrik har nyss varit ute på en promenad med hans hund Ebba i blåsten. Innan det har vi bara tagit det lugnt och ätit middag. Mer än så behövs egentligen inte för att det ska bli en mysig fredagskväll! 
 
Igår var Helena ledig så jag hade stallet själv. Jag red Hirten, Humlan, Leon och Dayton. Allihopa var superduktiga! Leon reds ut på travbanan och han skötte sig fantastiskt bra. Jag fick ett riktigt härligt sug in i handen! Våra uteritter brukar oftast vara väldigt laddade och inte alls ge så bra känsla, men allt hänger ihop med det jag skrivit mycket om innan - att han är ärligt framme för skänkeln och på mina hjälper. Så i och med att det fungerar bättre mellan fyra väggar följer det även med ut i skogen! När jag var klar i stallet åkte jag till Fanny (vi gick i samma klass i gymnasiet) som också jobbar i ett stall bara 20 minuter från mig. Jag red hennes fina häst Angelique och sedan avslutade vi kvällen med varsin pizza. Underbart med lite kompishäng, energireservern påfylld! 
 
Idag har vi haft fullt upp i stallet. Vi har i princip inte gjort annat än att ridit och haft en visning av Bruce, förutom det vanliga stallfixet såklart. Jag red lektion för Helena på både Dayton och Leon. Dayton är som sagt 17 år och är en riktig läromästare. Han gör alla dom svåra rörelserna - piaff, passage, byten i varje och piruetter. Perfekt för mig att lära mig på! Han är väldigt rolig att rida på, och som läromästare gör han exakt rätt så fort han får den rätta hjälpen. På så sätt kommer jag få in klämmen på hur det SKA kännas och vilka hjälper som verkligen är rätt vid till exempel ett galoppombyte. Idag fokuserade vi på att lösgöra genom att bland annat göra några singelbyten på diagonalerna där jag får träna på att plocka isär hjälperna och prova mig fram lite hur jag ska koppla om och ihop. Vi jobbade också med arbetspiruetter. Mycket fokus på galoppen och en bra första lektion för mig på gentlemannen Dayton! 
 
Tanken med lektionen på Leon var egentligen att spinna vidare på Helenas ridning, men vi var tvungna att tänka om när världens busväder drog in över ridbanan. Blåst och spöregn.. Leon blev såklart spänd, men på ett sätt var det bra att det kom en regnskur - man ska ju kunna prestera i alla väder för man aldrig vad man råkar ut för i tävlingssammanhang. Istället för att fortsätta introducering av bland annat galoppfattningar från skritt fick vi istället korta ner passet lite (efter några minuter plaskade det i sadeln, haha...) och fokusera på att få Leon så avspänd och mjuk som möjligt. Han kändes riktigt fin hela passet, men det blev några störningar som vi fick jobba lite extra med. I slutet fick jag en superhärlig känsla i handen. Det var ett så mjukt och fint stöd och vi hittade ett bra draläge där jag kunde reglera tempot! Så trots regnet och en vändning i planeringen så blev det ett superbra pass ändå, som det alltid blir med Helenas hjälp från marken. :) 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|