Bommar och lastträning

Igår stod bomarbete/hoppning på schemat för hästarna i stallet. En tjej som heter Katti brukar komma till stallet och hoppa hästarna åt Helena vilket verkar vara ett bra upplägg! Igår red hon Bruce samtidigt som jag red Leon, eftersom att dom båda är fyra år och skulle jobba med samma sak. 
 
Vi höll till på hopputebanan vilket var helt nytt för Leon. Bommar, hinder, vattenpölar och lite annan miljö kändes verkligen nyttigt för honom. Han reagerade som han brukar göra när han kommer till nya platser och det är mycket annat att fokusera på - väldigt på, lite stark och ofokuserad. Jag kände att jag inte riktigt var rättvis mot honom då jag fortfarande levde på dagen innans känsla som var så himla bra, när jag egentligen skulle ha "nollställt" mig själv och bara fokuserat på att låta honom få en bra upplevelse. Nu fick han ju en bra upplevelse ändå, men jag fokuserade helt enkelt lite för mycket på känslan. På nya platser och i nya omgivningar måste jag prioritera att låta Leon titta, utforska och känna sig trygg istället för att hitta den där fantastiska känslan. Det kommer när han blir lite mer rutinerad! 
 
Hur som helst så gick det väldigt bra över bommarna. I skritten slarvade han lite men i traven rättade han sig sååå bra efter avstånden. Om vi kom lite för långt ifrån tog han ett större steg för att komma rätt i bomserien och om vi kom lite närmare kortade han. Vi travade även igenom vattenpölarna på ridbanan och det gjorde han så snällt! Ett filmklipp från det ligger ute på min instagram @pernillahagglund. :) 
 
Idag hade Leon vilodag från fysisk aktivitet. Men för att utnyttja tiden lite så passade jag på att lastträna honom! Helena var snäll och hjälpte till att stänga/öppna om honom och hålla koll hela tiden. Leon skötte sig fantastiskt bra! Han gick raka vägen in och stod sen otroligt snällt. Jag åkte bara några hundra meter innan jag vände igen och sedan fick han stå ensam i transporten några minuter innan vi lastade ut honom. Jag och Helena kom överens om att det nog är bra att träna korta bitar i taget och sedan öka på eftersom. Jag vill verkligen att Leon ska vara lugn i transporten och kunna stå där ensam på tävling när man till exempel ska gå och visa vaccinationsnityg osv. Men det kommer nog med tiden då han blir mer rutinerad! 
 
Här kommer några bilder från dessa dagar med Leon! 
 
 
Bruce i täten och Leon hänger på, för att få till bra insta-material... ;)
 
 
Leon sträcker ut över bommarna.
 
 
Härligt och roligt med vattenpölar! Superbra miljöträning. 
 
 
Mitt ekipage redo för lastträning.
 
 
Gräspaus på vägen upp till Leons hage. Visst är hans nya grimma fin? Den är från Hööks JH Collection och matchar snyggt med alla andra hästarna på Stall Reje. :) 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|