Ny vecka

Måndag idag och ny vecka, härligt! Min måndag har varit bra i alla fall, full fart som vanligt. Igår kväll kom en 8-årig valack till stallet, Tegman TH. Han ska vara hos oss på träningsläger denna vecka vilket är superkul, det är en riktigt vacker häst! Han tog Carigos plats då han åkte hem till sin ägare i lördags. Roligt att det är sånt "rull" i stallet! 
 
Utöver dom vanliga rutinerna idag skoddes Hirten på förmiddagen och Leon när allt var klart innan jag skulle åka hem. Jag är alltid med och håller i Leon när Kjell skor för att Kjell vill vinna hans förtroende på det sättet, eftersom att skoning kan vara känsligt för många hästar. Men det går superbra, Leon gosar med mig under hela tiden och somnar till då och då så snart kommer han nog kunna skos ensam! 
 
På eftermiddagen tittade Helena på mig och Leon på utebanan. Han kändes otroligt fin. Vi har liksom hittat ett nytt grundläge att utgå från nu och det känns så himla bra och roligt varje dag! Vi red igenom FEI's inledande program för 5-åringar vilket gick helt okej. Det är faktiskt en helt annan sak att rida unghästprogrammen eftersom att fokus helt ligger på att ta fram hästens gångarter så bra som möjligt, och inte på om galoppfattningen är exakt vid C eller om serpentinbågarna är helt jämna. Mitt tankesätt behöver anpassas efter den bedömningen och det handlar ännu mera om känsla, skulle i alla fall jag säga. Det är något som jag känner att man måste öva på, så då passar det perfekt att vi ska rida det här programmet på programridning för Roger Ohlson på onsdag. Det ska bli superkul och intressant att bolla lite med Roger. Sist tyckte han ju väldigt mycket om Leon så det ska bli spännande att se vad han tycker om hans utveckling! 
 
 
Tegman TH - visst är han fin?!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|