Ny vecka

Halloj måndag! Jag har börjat veckan på bästa sätt med en riktig inspiartionsboost på förmiddagen. Jennie Larsson (som tävlar Zircoon Spring Flower och är med i landslagets A-trupp) som är en nära vän till Helena kom över till oss för att rida Humlan. Vilken fantastisk ryttare hon är! Både jag, Helena och Kjell fick gåshud. Hon är verkligen grym! Så lugn, konsekvent, harmonisk och säker i sin ridning. Det var verkligen roligt att se. Humlan verkade också gilla henne för han såg riktigt fin ut! 
 
Dagen fortsatte sedan i ett. Jag och Helena gjorde tillsammans i ordning Maggan och när Helena joggade henne (kolla in film på instagram eller facebook @stallreje) gjorde jag i ordning Lindy och skrittade fram henne. Vi gjorde ett byte och så skrittade jag av Maggan innan jag gjorde i ordning Leon för lektion. Lektionen idag var väldigt nyttig på så sätt att vi fick ta ett ordentligt tag om ett grundproblem som vi ibland fortfarande stöter på. Jag fick några nya aha-upplevelser och verktyg att jobba vidare med. Dessa dagar inser jag verkligen hur svårt det faktiskt är att rida - särskilt sådana elektriska, explosiva och känsliga hästar som varje sekund kräver sin ryttare. Här är det ingen räkmackeåktur inte! ;) 
 
I slutet var Leon jättefin och genomsvettig. Det var helt enkelt en hel del spänningar som kom ut genom passet, så det kändes som att han riktigt pustade ut när vi var klara och tyckte det var skönt. Under passets gång bestämde jag och Helena att han ska börja ridas en dag till i veckan. Det tror jag bli jättebra! Han blir ju trots allt äldre han med. :) 
 
Sedan var det bara det sista stallfixet kvar. Jag blev kvar en stund så helt plötsligt var klockan halv sex och det var dags för fodring, så jag gjorde det innan jag åkte hem också. Mysigt att umgås lite extra med mina fina arbetskamrater hästarna. ♥
 
 Humlan var tröttis efter dagens ridpass med Jennie i sadeln. Gulle! ♥
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|