Söndag

Godkväll! Jag har precis betat igenom kvällens todo-lista efter en härlig dag i stallet. Jag åkte från Hudik i morse så min klocka ringde tidigt, men det är ändå så himla skönt att vara hemma en natt extra. 
 
Idag har jag ridit Maggan, longerat Lindy, ridit ut på Leon och promenerat med Hirten. Maggan var riktigt fin idag! Hon är liksom så okomplicerad och har varit sedan hon kom till oss. Hon är mycket välriden och hon visar på hög ridbarhet! En riktig pärla, det där söta fuxstoet. Lindy Hop var pigg och glad och jag försökte följa med längs med fyrkantsspåret för att hon skulle galoppera på framåt och inte bara harva runt på volten. Det kunde vi jobba med när vi var ensamma i ridhuset men efter en stund kom det in ett till ekipage så då fick vi hålla oss till volten ändå, men då jobbade jag mer med växlingar mellan trav och galopp. Det är så roligt att longera när hästarna är van vid det och kan kommandona, så att man kan arbeta hästarna med än att bara låta dom springa runt runt. 
 
Ridturen i skogen med Leon var mysig, men aningen spänd. Underlaget var lite slirigt så vi skrittade bara. Jag tyckte det var härligt att komma ut och rida på ett annat underlag! Det är ju verkligen så viktigt. Men vi brukar alltid försöka skritta fram och av utomhus dom dagar vi rider i ridhuset för få en variation i underlaget. Längtar tills all snö och is är borta så det går att jogga på vägarna och travbanan igen, eller tills utebanan kommit fram! Det kommer bli så skönt. 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|