Tuesday

Halloj! Vilken bra tisdag jag haft, trots lite burrigt väder mitt på dagen. Nu däremot skiner solen och jag har precis tagit ut en plåt med chokladmuffins från ugnen! Jag har varit sugen på det hela dagen så direkt när jag klev innanför dörren så snodde jag ihop en smet. Alltså SÅ gott! 
 
Men idag då.. Helena red Humlan, Carigo och Hirten på morgonen. Jag fixade stallet, gjorde i ordning hästarna och filmade lite när hon red på utebanan. Innan vi tog lunch red Helena också Leon. Nu när han går en dag till i veckorna så ska vi försöka få in att hon rider honom en dag i veckan. Hur bra?! Innan har det varit för få dagar att sprida ut allt man vill hinna göra på, men nu när Leon går 5 dagar passar det perfekt att lägga in det. Jag tror det är superbra att låta henne sitta upp och stämma av mer regelbundet. Det kommer liksom hjälpa både henne och mig och Leon i den fortsatta utveckligen som tränare och ekipage samt team. Det här snacket om att det skulle vara dåligt att låta sin tränare rida sin häst ofta kan vi slänga i väggen tycker jag! Det är ju hur bra som helst?! 
 
Hur som helst! Leon var suuuuperfin även idag. Eftersom att han jobbade i en lite högre form och med mer intensitet igår fokuserade Helena idag på att rida honom lägre och rundare med lugna, avslappnade steg/språng. Hon tyckte att han gick in i handen direkt när hon kortade upp tyglarna och blivit mer liksidig, även om det fortfarande finns en del kvar i vänstertygeln. I galoppen såg han riktigt häftig ut! Helena samlade honom först några språng för att sedan galoppera på framåt i större, luftigare språng utan att dom skulle bli snabbare. Jag säger bara jäklar, vilken attityd! Ni ska få se film sen... :) 
 
Sedan lunchade vi och passade på att värma upp oss. Det hade nämligen regnat och varit ganska kallt under morgonen.. Därefter var det Maggan och Lindys tur! Då hade vädret klarnat upp sig så vi red även dom två på utebanan och skrittade sedan av tillsammans på grusvägen. Härligt! 
 
En bild från filmsnutten jag lagt upp på min instagram @pernillahagglund. Så ni som har det kan ju kika in redan nu för att se hans mäktiga, lugna och luftiga galoppsprång när Helena rider honom framåt efter en kort samling!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|