Uterittsonsdag

Onsdag innebär för det mesta uterittsdag för hela hästgänget i stallet. Från början berodde det på att mannen som äger inackorderingsstallet hoppar sina hästar på onsdagar, men nu har det mer blivit som en bra riktlinje i alla hästarnas schema. Jag vet inte vad ni tycker, men själv tycker jag att det är väldigt skönt om man kan hålla planeringen för veckorna så lika som möjligt! Då blir det struktur och en bra "rutin" liksom. Men sen ska det såklart inte vara inristat i sten, men som sagt tycker jag att det är bra att ha som ett "riktmärke". 
 
Hur som helst! Helena började idag med att rida Ninnis häst Oscar. Jag var med och filmade, så om ni vill se honom in action kan ni gå in på Stall Rejes instagram eller facebook (@stallreje)! Sedan fortsatte dagen med att vi red ut tillsammans på Humlan och Hirten först och sedan Lindy och Carigo. När vi kom tillbaka med det senaste paret var det dags för Helena att åka till sina lektioner på Sundby, och för min del var det lunchdags. Ingen vanlig lunch idag då Kjell överraskade med thaimat! Så vi satte oss i sadelkammaren och åt en lite längre lunch än vanligt. Det var otroligt gott och verkligen en rolig grej som Kjell kom på! 
 
På eftermiddagen skrittade jag ut på Leon och Maggan innan det var dags att ta in, röja undan och städa. Jag gillar att pyssla med lädret och sopa när hästarna är inne och gör sällskap. Det är verkligen så mycket mysigare och då och då händer det att jag stannar till och kramas en stund. Har jag sagt att jag älskar mitt jobb? ;) 
 
Från vår uteritt på Carigo och Lindy!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|