Veterinärbesök

Som jag skrev lite snabbt i onsdagskväll så var jag tvungen att åka in till Mälarkliniken med Leon. Det var inget allvarligt just då, men om jag inte hade åkt in hade det kunnat bli betydligt svåra konsekvenser. 
 
Det var i alla fall hans vänstra öga som var anledningen. Jag la märke till en grumlig fläck på tisdagen men tänkte inte så mycket på det, men efter onsdagens lektion för Helena hajade jag till lite extra när jag såg ögat och ringde ner Helena till stallet. En vitgrumlig fläck men utan att Leon verkade besvärad av det. Så vi velade lite fram och tillbaka om hur jag skulle göra, men sedan ringde Helena till Mälaren som tyckte att vi skulle komma med en gång. Ögonen ska man vara rädd om och om man inte kommer in i tid kan det snabbt förvärras och det blir svårt att rädda ögat. Så vi tog helt enkelt det säkra före det osäkra! Jag kopplade på transporten, lastade Leon och åkte till kliniken. 
 
Leon fick lugnande och två olika bedövningar. Sedan inspekterade veterinären ögat och för att utesluta sår i hornhinnan blev han "färgad" men utan något resultat, så efter en närmare titt och cellprov var det en liten inflammation i hornhinnan (om jag förstod det hela rätt) som spökade. Jag fick med mig ögondroppar hem som han nu får två gånger om dagen och mycket beröm för att jag kom in direkt istället för att vänta! Jag hade nog inte kunnat leva med mig själv om jag väntat och det sedan visat sig att det varit något riktigt allvarligt... Usch, vill inte ens tänka den tanken! 
 
Han rids som vanligt och har sina vardagsrutiner, bara det att jag droppar honom vid in- och utsläpp. På tisdag ska vi på återbesök så då hoppas jag på att dom tycker att det ser bättre ut! 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|