Dagen innan tävling

Hej på er! Jag har ganska nyligen kommit hem från Bergtorp. Helena och hennes familj är iväg på bröllop idag så jag har haft stallet själv, vilket har gått jättebra, och är nu hundvakt åt deras lilla hund Molle! Utöver det vanliga har jag ridit ut på Lindy tillsammans med Ninni på hennes Oscar, longerat Hirten, pysslat om och friserat Humlan, harvat och skottat kanterna på ridbanan, ridit Leon, tvättat och förberett inför morgondagens tävling. 
 
Uteritten med Ninni var så mysig! Vi red en lite längre runda som vi även kunde galoppera lite på. Det blir lätt att vägarna blir alldeles för hårda när det är fint väder, men vissa sträckor var ganska lagom mjuk/hård. Det bästa är ju att rida på vägarna precis efter det har regnat, då är det så härlig svikt! När vi kom tillbaka longerade jag Hirten. Efter en riktigt bra period för henne och Helena har hon fått några dagars ledighet med promenader och idag lätt longering. Hon var suuuuperfin och såg så fräsch ut! 
 
Humlan stormtrivdes med att få lite extra pyssel idag och nu ser han snygg ut i man, svans och öron igen! Leon fick också en snabbtrim med saxen innan jag red honom. Han kändes riktigt bra idag och jag red varje sekund! Så det känns väldigt bra inför imorgon. Planen är att utnyttja starten till att prova mig fram och utmana mig själv och Leon  - var går gränserna, kan jag flytta dom framåt och rider jag hela tiden? Det känns som att jag lätt fegar ur inne på tävlingsbanan och "safear" mig igenom programmet, vilket leder till diffusa längningar och upptagningar. Det blir liksom ett jämnt flyt, vilket såklart också är bra, men ingenting mer liksom. Så det ska jag jobba på imorgon! 
 
Nu väntar jag in mamma som kommer hit från Hudik idag. Hon ska hänga med mig och Leon på tävling imorgon. Det ska bli himla roligt!!! Precis som förr. ♥
 
 
Fina Hirten från idag! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|