Friyay

Godkväll, sitter ni och har fredagsmys? Det ska jag snart ha med Fredrik. Vi har handlat lite god mat och ska äta det framför en film! Jag ääääälskar fredagar. ♥
 
Alla hästarna skötte sig prima idag! Först ut var Matic. Idag var bästa gången hittills och vi kunde rulla på i galopp ganska länge på en volt runt Helena. Vi börjar lära oss hennes reaktioner nu och har hittat ett system och knep som vi känner oss trygga med. Men hon är väldigt känslig så vi får ofta prova lite nya sett att ta oss förbi vissa saker. Det är väldigt roligt att jobba med henne i alla fall, det är ju en så fin häst! 
 
Dagen fortsatte i ett svep efter det. Helena red Hirten medan jag skrittade fram Lindy, vi bytte häst och så skrittade jag ut i skogen på Hirtis. Tillbaka i stallet fick alla hästarna komma in på grund av världens regnväder. Dom verkade glada över att slippa stå ute i det blöta och istället komma in i sina nyhalmade boxar med massor av hö! Sedan joggade jag Humlan med Helenas ögon på oss från marken. Han var sååå fin, allting kändes väldigt lätt och mjukt! 
 
Sist, men inte minst, var det Leons tur. Jag longerade honom i ridhuset och han såg väldigt fräsch och fin ut! Jag hade ganska lösa inspänningar och longerade med mycket väg framåt för att få honom att ösa ur sig lite energi och röra sig genom hela kroppen. Tusen frustningar senare avslutade vi med en prommis utomhus i regnet. Ganska härligt ändå! 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|