Tävling Uppsala

I lördags åkte jag, Leon och min kompis Fanny till Tuthammar Ridcenter. Tävlingsarrangören var Uppsala Dressyrsällskap, och vi red FEI finalprogram för 5-åriga hästar. Innan vi styrde mot tävlingen provade vi däremot något nytt - att rida ett pass på hemmaplan innan avfärd! Leon har otroligt mycket energi som kan blir lite svårhanterat i "nya" sammanhang för han själv. Så vi provade nu att rida en kort lektion för Helena på ca 20 minuter för att få ut lite spring i benen och få in en bra känsla inför tävlingen. Det kändes verkligen som något bra att göra när tiden finns och tävlingsplatsen ligger lite närmare! 
 
På lektionen för Helena var han såååå fin med så mycket power, som var hanterbar. Jag skulle säga att det var vårt bästa pass hittills! Vi hittade lite nya växlar och jag kom verkligen till ridning. Han kändes väldigt nöjd efteråt! 
 
På vår väg till tävlingen stod han snällt i transporten och vi kunde faktiskt ha honom kvar där tills det var dags att göra i ordning och leda fram honom. Han skötte sig sååå bra på hela tävlingen och det är verkligen guld värt att han klarar hela tävlingssammanhanget! Men det blir en del spänning vilket gör att han tappar lite av sin känslighet och jag tappar lite ridning på grund av min egna spändhet. Jag är jätteglad över att han var så lugn och att vi hade ett bra flyt i programmet, men eftersom att jag hade en bra känsla borde jag ha vågat utmana lite till och provat mig fram lite mer - hur mycket kan jag förändra, hur mycket kan jag ta tillbaka, hur mycket kan jag rida framåt.. Ju fler gånger jag tittar på filmen desto mer ser jag att jag MÅSTE våga rida inne på banan och inte bara åka med! 
 
Vi fick i alla fall 66,4% vilket är mer än vad vi fick i Segersta med samma domare. Jag hade ju dessutom en mycket bättre känsla, men som sagt finns det mer att hämta! Han har ju en fantastisk galopp som jag måste jobba mer för att visa upp, och traven kan även den komma fram bättre även om den är vår svaghet just nu. Det ska bli roligt att tävla honom igen på söndag, då ska jag gå in för att våga prova mig fram mer! 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|